На Подолі готується "Еліта-Центр -2"

25 червня 2012, 06:53
Власник сторінки
журналіст
0
1612

Покупці вже витрачають гроші, але виходячи з норм законодавства ці будинки не можуть бути побудовані.

Квартири житлового комплексу «Лісова палітра» на вул. Сошенка, 33, який незаконно намагається побудувати керівництво Національної спілки художників України, і який, швидше за все, так і не буде побудований, вже продаються.

Я їжджу в метро і бачив рекламу з оголошенням щодо продажу квартир в згаданому житловому комплексі, хоча насправді будинки ще не побудовані. Виникає підозра, що на майбутніх «мешканців» цього житлового комплексу чекає Еліта центр - 2.

Покупці вже витрачають гроші, але виходячи з норм законодавства ці будинки не можуть бути побудовані. Відповідно до чинного Генерального плану Києва до 2020 року ділянка за адресою вул. Сошенка, 33 призначається під «вибіркову індивідуальну забудову» (тобто, малоповерхову). Саме тому, будь-які висотні забудови на цій території є незаконними. Але як відомо, на ній планується будівництво 8 багатоповерхівок (шести 25-поверхових будинків та двох будівель 9-ти і 5- ти поверхів).

Проти зведення цих будинків виступають члени Спілки художників, аспіранти Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури, які займають творчі майстерні в садибі за цією ж адресою (вул. Сошенка, 33).

Крім того, існує припис Інспекції Держархбудконтролю у м. Києві щодо припинення підготовки будівельних робіт з будівництва житлових будинків за згаданою адресою.

Нагадаю, зазначена земельна ділянка площею 2 га була надана Національній спілці художників України рішенням Київради №1072/1733 у 2007 році для будівництва та експлуатації житлових будинків з вбудованими творчими майстернями. Але нині там почалися підготовчі роботи для зведення 8 багатоповерхівок.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.