Центр Курбаса більше не виселятимуть

25 червня 2012, 10:48
Власник сторінки
журналіст
0
696

На сьогодні є два варіанти вирішення проблеми: передати приміщення, які займає Центр з комунальної власності до державної, або до сфери управління Міністерства культури.

 Приміщення на вул. Володимирській, 23-В, які займає Центр Леся Курбаса, і з якого його постійно намагаються виселити, можуть бути передані до державної власності.

Таку відповідь я отримав від КМДА на запит щодо недопущення виселення Центру Курбаса зі згаданих приміщень.

Наша комісія неодноразово розглядала це питання, кожного разу заклад намагалися виселити. Цього разу ми звернулися до КМДА з проханням припинити виселення Центру та не допустити цього в майбутньому.

Центр Леся Курбаса належить до державної власності, а приміщення, які він займає на вул. Володимирській, 23-В належать до комунальної власності м. Києва. Підприємство, яке надає в оренду приміщення і власне й намагається виселити заклад культури (ДКП «Київжитлоспецексплуатація») підпорядковується КМДА. Ремонт та переобладнання будівлі за згаданою адресою Центр проводив за кошти держбюджету.

На сьогодні КМДА пропонує два варіанти вирішення проблеми: передати зазначені приміщення з комунальної власності до державної, або до сфери управління Міністерства культури. Який з варіантів буде обрано залежить вже не лише від КМДА, а й від Мінкульту.

Сподіваюсь, що всі рішення будуть прийняті в інтересах закладу і питання виселення Центру більше не постане.

Нагадаю, 29 травня 2012 року до Національного центру театрального мистецтва ім. Леся Курбаса надійшла позовна заява подана ДКП «Київжитлоспецексплуатація» до Господарського суду м. Києва щодо виселення Центру з його приміщення за адресою вул. Володимирська, 23-В. Іншого приміщення заклад немає, тому виселення – це фактично його закриття.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.