В Києві буде увічнена пам’ять відомого літературознавця А.Погрібного

27 червня 2012, 07:12
Власник сторінки
журналіст
0
698

Я радий, що його ім’я буде увічнено у столиці.

Замість вулиці Будівельників у Дніпровському районі з’явиться вулиця Анатолія Погрібного.

Відповідне звернення Української Всесвітньої Координаційної Ради будо підтримане на засіданні комісії з питань найменувань та пам’ятних знаків КМДА.

Анатолій Погрібний видатна людина. Я радий, що його ім’я буде увічнено у столиці. Він був моїм викладачем, і вся наша група з повагою та пошаною завжди ставилася до нього. Звичайно, я як і всі члени комісії підтримав це перейменування. 

Довідка: Анатолій Погрібний (3.01.1942 р.— 9.10. 2007 р.) — український літературознавець, письменник, критик і публіцист, політичний, культурний і громадський діяч. Академік, доктор філологічних наук, професор. Засновник і голова Всеукраїнського педагогічного товариства ім. Г. Ващенка. Лауреат багатьох національних премій: ім. О. Білецького в галузі літературної критики, премій ім. І. Огієнка, ім. І. Багряного, Міжнародного фонду ім. Т. Шевченка, ім. Б. Грінченка, Національної премії України ім. Т. Шевченка.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.