Три уроки Андріївської церкви

02 липня 2012, 10:49
Власник сторінки
журналіст
0
977

Тільки некомпетентні експерти можуть ГАРАНТУВАТИ, що під час робіт нічого не станеться, оскільки будь-які роботи на схилах Дніпра небезпечні.

Зсув ґрунту під Андріївської церквою дає три уроки для захисників Києва та киян.

Перший урок полягає в тому, що ні в якому разі нічого не можна будувати на схилах Дніпра, бо навіть, коли будівництво відбувається при потужному фінансуванні та прискіпливому стеженні громадськості за роботами, все одно може статися непередбачуване. Влада повинна зрозуміти, що дніпровські схили ЗАВЖДИ непередбачувані і зсувобезпечні. Урок другий: владі не можна вірити, адже вона не компетентна - ми неодноразово чули заяви про те, що все під контролем і ніяких неприємностей бути не може, але потужний зсув все ж таки стався. 

Тільки некомпетентні експерти можуть ГАРАНТУВАТИ, що під час робіт нічого не станеться, оскільки будь-які роботи на схилах Дніпра небезпечні. 

Третій урок: владі необхідно змінити експертів, адже незалежні спеціалісти звертали увагу на те, що знищення зелених насаджень на схилах навколо стилобату Андріївської церкви призведе до зсувів. «Офіційні» експерти говорили про те, що мають почути в ЗМІ – все буде добре. Зараз ми знову чуємо заяви про те, що «все буде добре», але після того, як влада витратить мільйон-два, щоб виправити ситуацію.

Як варіант, не виключаю також, що проблема полягає в тому, що проведені роботи не відповідають експертним вимогам. Тобто спеціалісти роблять правильні висновки, але роботи проводяться не кваліфіковано, халтурно, можливо, з розкраданням коштів.

Мені цікаво, чи буде знайдено винного в тому, що сталося. Вину покладуть на хлопця, який не так встромив лопату чи все ж знайдуть іншу реальну причину того, що сталося не для того, щоб просто покарати когось, а для того, щоб подібне не повторилося.

Як відомо, в ночі в п’ятницю, 29 червня, під Андріївською церквою, де цього року були завершені роботи з її реконструкції (було посилено фундамент, встановлені мікросваї), стався зсунув ґрунту: оглядовий майданчик з боку Дніпра повис у повітрі. За словами спеціалістів, роботи були виконані якісно, тому серйозних ушкоджень фундамент храму зазнати не може, але остаточних висновків поки немає. Замовником робіт з реконструкції, відповідно до постанови Кабінету міністрів, було Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.