Подвійна мораль по-українськи: на час Євро в Україні зупинили дію деяких законів

02 липня 2012, 14:39
Власник сторінки
журналіст
0
1068

Всі порушення закону, які здійснюють чиновники чи олігархи, також можливі, якщо в цьому є доцільність.

Мене сильно дивує, коли провладні чиновники розповідають, що іноземним туристам сподобалося в Україні і це нібито означає, що Україна – демократична держава. На моє переконання Україна в черговий раз продемонструвала, що ми - корупційна країна та антидемократична країні третього світу, адже у нас різні закони - одні для своїх, інші для інших.

Іноземці нібито кажуть, що все у нас демократично. Але ж ті туристи, хто бував в таких недемократичних країнах, як Індія, Єгипет, Куба, як правило, теж приїжджають звідти задоволені.

Влада робила все, щоб іноземцям було комфортно. Але таким чином вона продемонструвала всій Європі, що у нас порушувати закони, тоді коли це вигідно владі, абсолютно можливо 

В Україні діє подвійна мораль: якщо, не дай Бог, якийсь українець справить на подвір'ї свої фізіологічні потреби, то його відразу заберуть в міліцію і оштрафують, а коли це роблять іноземці - це вважається нормою. Так само не діяли закони на території фан-зони заборони вживання алкоголю та паління в публічних місцях та їх продаж.

Це є доказом того, що всі інші порушення закону, які здійснюють чиновники чи олігархи, також можливі, якщо в цьому є доцільність.

Як доказ того ж, влада під прикриттям Євро знову використала державний ресурс для збагачення приватного бізнесу «своїх» людей. На Євро було витрачено 80 млрд. грн., тобто кожен з нас витратив по 2000, і на цьому збагатилися наближені до влади люди: хтось побудував собі вертолітний майданчик, хтось нажився на фан-зоні - ми чули заяву О. Попова, що Київ не отримав ні копійки прибутку, хоча ми знаємо, що там пиво продавалося мінімум в 4 рази дорожче, ніж в середньому по місту.

Навіть там, де заробити якісь гроші могли кияни та українці, все одно заробили наближені до влади чиновники, а малий і середній бізнес залишився ні з чим.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.