Забудовники намагаються силою захопити територію для будівництва Еліта-Центру 2

04 липня 2012, 09:01
Власник сторінки
журналіст
0
1002

… Тому мешканці всю ніч чергували, не допускаючи забудовників.

Я звернувся до Прокуратури з проханням перевірити законність будівництва житлового комплексу «Лісова палітра» на вул. Сошенка, 33, який намагається звести керівництво Національної спілки художників України.

Очолювана мною комісія з питань культури під час чергового засідання розглянула та підтримала колективне звернення членів Національної спілки художників України та аспірантів Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури, які займають творчі майстерні на вул. Сошенка, 33 з проханням запобігти знищенню майстерень через будівництво багатоповерхівок.

Ми підтримуємо громаду і звертаємося до Прокуратури з проханням перевірити чи є підстави для будівництва житлового комплексу за згаданою адресою. Особливо хвилює те, що квартири в цих будинках, законність будівництва яких під сумнівом, вже продаються. Швидше за все будинки так і не будуть збудовані, оскільки їх будівництво, вочевидь, незаконне і на людей, які марно витратять гроші, чекає ще один «Еліта-Центр.

Територію, де знаходяться творчі майстерні, намагалися захопити силовим методом.  Тому мешканці всю ніч чергували, не допускаючи забудовників.

Варто зазначити, що відповідно до чинного Генерального плану Києва до 2020 року ділянка за адресою вул. Сошенка, 33 призначається під «вибіркову індивідуальну забудову» (тобто, малоповерхову). Саме тому, будь-які висотні забудови на цій території є незаконними. Але на ній планується будівництво 8 багатоповерхівок (шести 25-поверхових будинків та двох будівель 9-ти і 5- ти поверхів).

Нагадаю, зазначена земельна ділянка площею 2 га була надана Національній спілці художників України рішенням Київради №1072/1733 у 2007 році для будівництва та експлуатації житлових будинків з вбудованими творчими майстернями. Але нині там почалися підготовчі роботи для зведення 8 багатоповерхівок.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.