На Троєщині не повинно бути комерційного спорткомплексу

05 липня 2012, 07:21
Власник сторінки
журналіст
0
732

Краще зробити в тіні дерев безкоштовну ранкову пробіжку чи покататись на роликах.

Очолювана мною комісія з питань культури не підтримала будівництво спортивного комплексу  на вул. Маяковського, 40-52 у Деснянському районі Києва.

Громадяни з боєм відстояли це місце від забудови, була пролита кров, травмовані люди, і О. Попов пообіцяв, що на цьому місці буде сквер. І замість того, щоб виконати свою обіцянку КМДА намагається «всучити» киянам непотрібний їм комерційний спорткомплекс.

Згідно з планами будівництва, на 2,2 га землі перед житловими будинками, що мала стати сквером, хочуть збудувати комплекс площею 75 тис кв. м. Біля новобудови буде розміщений паркінг на 150 місць.

Звичайно, наша комісія не підтримала будівництво комерційного комплексу,  оскільки проти нього категорично виступають кияни, на думку яких на Троєщині достатньо  спортивних комерційних об’єктів, а скверів не вистачає. Я їх розумію, краще зробити в тіні дерев безкоштовну ранкову пробіжку чи покататись на роликах, ніж дивитись, як багатії займаються фітнесом в комерційному центрі.

Нагадаю, у серпні минулого року під час акції протесту місцевих жителів проти будівництва на вул. Маяковського, 40-52 сталася бійка за участю понад 200 людей. Були постраждалі. Жителі масиву виступали проти будівництва за вказаною адресою, мотивуючи це відсутністю всіх необхідних дозвільних документів у забудовника, а також тим, що громадські слухання не підтримали будівництво на цьому місці. Тоді голова КМДА О. Попов пообіцяв, що будівництва не буде, а на цьому місці буде сквер.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.