Під НСК Олімпійський забетонували річку?

05 липня 2012, 09:11
Власник сторінки
журналіст
0
1210

В рамках підготовки до Євро-2012, була знищена старовинна ділянка колектора річки Клов.

Я звернувся до Прокуратури з проханням перевірити факти знищення р. Клов під час реконструкції НСК «Олімпійського».

В рамках підготовки до Євро-2012, була знищена старовинна ділянка колектора підземної річки Клов, найбільшого лівого притоку р. Либідь, що проходить під Троїцькою площею перед НСК «Олімпійський».

Підземні ріки Києва - це історична і екологічна цінність для міста, тому їх треба берегти. Крім того, ці ріки рятують будівлі київських гір від руйнації. Якщо справді дренажна система під Черепановою горою та її околицями пошкоджена, то це може призвести до руйнації таких важливих для міста об’єктів, як Київська фортеця, Театр оперети, стадіон «Олімпійський.

Саме тому я закликаю Прокуратуру сприяти виявленню винних у руйнації та поновленні важливого історико-екологічного об’єкту.

Нагадаю, що це не єдиний випадок нищення об’єктів Києва в рамках підготовки до Євро-2012, наприклад, на території Національного історико-архітектурного музею «Київська фортеця» задля зведення гостинної зони для туристів було знищено 2 га оборонних валів фортеці - найбільшої земляної споруди в Європі. Крім того, роботи проходили на відстані кількох метрів від унікальної споруди - музею Косий копанір.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.