Київському туризму потрібні реформи, а не перейменування

06 липня 2012, 06:34
Власник сторінки
журналіст
0
828

Київська влада пішла простим шляхом: вирішила перейменувати «Євро» в «туризм».

Очолювана мною комісія з питань культури та туризму не підтримала проект рішення щодо перейменування Головного управління з питань підготовки та проведення Євро-2012 в Управління туризму. Відповідний проект рішення внесений до порядку денного сесії Київради 12 липня 2012 року.

Сьогодні Управління туризму, готельного господарства та курортів в Києві діє у складі Головного управління комунального господарства, що свідчить про не надто серйозне ставлення влади до розвитку туристичної галузі столиці України. Оскільки місто такого рівня повинно мати окреме управління, яке б займалося виключно питаннями туризму. Тому наша комісія неодноразово виступала з пропозицією створити окремо ГУ туризму. За відповідну ініціативу, свого часу, навіть проголосувала Київрада, але КМДА не виконала рішення Київради. 

На одній з нещодавніх сесій Київради я запропонував сформувати Департамент туризму (як називатимуться Управління згідно нового рішення Київради) з використанням штатних одиниць і ресурсів, які звільняться з ГУ підготовки Євро-2012 після закінчення чемпіонату.

На жаль, київська влада пішла простим шляхом: вирішила перейменувати «Євро» в «туризм», забуваючи, що підготовка до чемпіонату Євро-2012 і туризм - речі абсолютно різні, і співробітники управління Євро не мають досвіду туристичної роботи. Саме тому комісія вимагає не формального перейменування одного управління в інше, а злиття цих управлінь в один Департамент, який об’єднавши досвід і зусилля всіх фахівців, мав би відповідний шатний розклад.

На мою думку, таке управління змогло б покращити слабку ситуацію з розвитком туризму в Києві та сприяти перетворенню столиці в потужний туристичний центр.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.