Влада не знає, що робити з повернутими Києву будинками Садиби Марашків

06 липня 2012, 11:45
Власник сторінки
журналіст
0
824

…Замість того, щоб використати ці будинки для розміщення в них закладів культури, створення культурного центру, київська влада намагається ухилитись від цього питання.

КМДА не знає, що робити з повернутими у власність міста будинками Садиби Мурашка, тому хоче доручити це питання Шевченківській райдержадміністрації.

До порядку денного найближчої сесії Київради внесений проект рішення «Про подальше використання житлових будинків на вул. Мала Житомирська, 12-А, 12- Б, 14-А, 14-Б», в якому п.2 зазначено, що Шевченківська райдержадміністрація повинна внести пропозиції щодо подальшого використання зазначених будинків.

Замість того, щоб використати ці будинки для розміщення в них закладів культури, створення культурного центру, київська влада намагається ухилитись від цього питання і передати будинки до сфери управління Шевченківської РДА. А потім, коли райдержадміністрація прийме неприйнятне рішення щодо використання цих будинків, КМДА зразу залишиться «ні причому».

Ці будинки мають бути в муніципальній власності, належати всій громаді Києва, а не окремому району, щоб кияни вирішували, яке має бути подальше використання Садиби Мурашка.

Я вважаю, що це питання взагалі можна винести на референдум О. Попова, якщо він все ж таки відбудеться. Адже, якби владу дійсно цікавила доля Києва, то до переліку обговорюваних питань мали б увійти питання щодо Андріївського узвозу, Гостинного двору і Садиби Мурашка – чотирьох будинків у самому серці столиці.

Нагадаю, будинки на вул. Малій Житомирській, 12-А, 12- Б та 14-А, 14-Б (Садиба Мурашка) знаходяться в охоронній зоні ансамблю споруд Софіївського собору м. Києва та є пам’ятками культурної спадщини. Нещодавно в судовому порядку київська громада повернула право власності на ці споруди, які свого часу Шевченківська райдержадміністрація віддала недобросовісному інвестору.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.