В Києві зникне вулиця Північно-Сирецька

09 липня 2012, 07:18
Власник сторінки
журналіст
0
955

…її перейменують на честь Миколи Лукаша.

З карти Києва зникне вулиця Північно-Сирецька – її перейменують на честь діяча української культури, перекладача, мовознавця Миколи Лукаша. Відповідна пропозиція була підтримана на засіданні комісії з питань найменувань та пам’ятних знаків КМДА.

Я хотів би, щоб Київ був проникнутий українським духом, який знищила радянська влада. Тому підтримую перейменування вулиць, встановлення дошок та пам’ятних знаків, які асоціюються з українською культурою, історією і таким чином насичують нашу столицю українським духом.

Довідка: Микола Лукаш (19 грудня 1919, Кролевець — 29 серпня 1988) — український перекладач, мовознавець, поліглот, лауреат Літературної премії ім. Максима Рильського та українсько-французької літературної премії ім. Миколи Зерова. Миколі Лукашу першому в Україні вдалося перекласти «Фауста». Крім того, він переклав на українську мову твори таких відомих письменників: Ґете, «Мадам Боварі» Флобера, лірику Шіллера, «Декамерон» Бокаччо та багато іншого.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.