ЦУМ як історичний об’єкт перестане існувати

11 липня 2012, 11:31
Власник сторінки
журналіст
0
984

Крім того, суттєва перебудова об’єкта «паралізує» частину Хрещатика

Містобудівна рада Києва не схвалила проект перебудови ЦУМу.

Найбільше обурення архітекторів, і моє особисто, викликало те, що перебудова пам’ятки архітектури ЦУМу передбачає знищення його фасаду, таким чином руйнуючи ансамбль будівель вул. Хрещатик. Сам по собі будинок, можливо, й був би симпатичний, але в іншому місці, а не в центрі столиці.

Депутат зазначив, що члени Ради також звернули увагу на юридичні проблеми: приміром, забудовник не має виділеної землі під будівництво, а тільки право на експлуатацію будівлі, що не дає підстав починати будівництво. Крім того, суттєва перебудова об’єкта «паралізує» частину Хрещатика. 

Я ініціював звернення до інвестора (Р. Ахметова) з проханням зважено підійти до цього питання і відмовитись від зміни фасаду. Поки є така можливість треба не допустити повторення історії з Андріївським узвозом, коли компанія підпорядкована тому ж інвестору  зруйнувала частину історичних будинків і завдала шкоди киянам та самому інвестору.

Члени Містобудівної ради висловили сподівання, що до проекту будуть внесені зауваження спеціалістів та архітекторів (Містобудівної ради). Після чого він буде винесений на повторний розгляд, а до того ніякі роботи не будуть розпочинати.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.