Київрада створила зразу три гарячі точки на карті Києва

13 липня 2012, 13:46
Власник сторінки
журналіст
0
1735

Виділяти землю в таких культурно-історичних зонах можна лише з дозволу Верховної Ради України та обов’язково згоди Комітету всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Наслідком прийняття більшістю Київради, як мінімум трьох рішень на вчорашній сесії стануть нові скандали та акції протесту.

Земельна ділянка, яку виділено Вищому господарському суду на перетині бульв. Дружби народів та вул. Старонаводницької належала до зелених зон Києва та свого часу була виведена Л. Черновецьким з цієї категорії. Коли цю землю повернули громаді, кияни розраховували, що київська влада поверне цій території статус зеленої зони і створить на ній парк, але влада вирішила просто поміняти забудовника. Тепер зелені насадження нищитиме не приватний забудовник, а суд.

Я думаю, таким чином влада намагається дати хабар Вишгоспсуду, розраховуючи на те, що при розгляді «потрібних» справ суд відпрацює цю земельну ділянку. Дивно, що суд чинить беззаконня, адже насправді має бути навпаки – суд повинен дотримуватись не лише букви, а й духу закону.

Не менш скандальним є рішення щодо передачі приватному підприємству «Автодром» земельної ділянки для будівництва адміністративно-громадського центру з паркінгом на вул. Івана Мазепи, 42-А (що знаходиться в центральному історичному ареалі, в архітектурній охоронній зоні та в буферній зоні Софії Київської та Києво-Печерської Лаври) провокує виключення цих об’єктів зі списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Виділяти землю в таких культурно-історичних зонах можна лише з дозволу Верховної Ради України та обов’язково згоди Комітету всесвітньої спадщини ЮНЕСКО (Пункт 172 Директив Конвенції ЮНЕСКО).

Щодо питання передачі ТОВ «Веон Плюс» земельної ділянки для будівництва готельно-аміністративного комплексу з паркінгом на вул. Братській, 17-19, яке я теж вимагав зняти на сесії, то ця земельна ділянка знаходиться в межах Державного історико-архітектурного заповідника «Стародавній Київ» та в межах пам’ятки Історичний ландшафт Київських гір 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.