В КМДА думають, що Київ ровесник Івана Грозного

17 липня 2012, 10:17
Власник сторінки
журналіст
0
1478

Біля назви міста подається рік його заснування

Через порушення європейських традицій та норм геральдики, які допустила КМДА, відвідувачі Києва переконані, що нашому місту не понад 1500 років, а лише 482 роки.

За нормами геральдики та за традицією, яка існує в світі, біля назви міста подається рік його заснування. На в’їздах до Києва поруч з назвою міста майорять написи «1530». Таким чином, всі приїжджі  переконані, що це і є рік заснування Києва. Адже нікому в голову не прийде, що ця не кругла дата - вік Києва і що київська влада щороку оновлюватиме символіку міста, міняючи цифру (1530 на 1531… і т.д.).

Роком заснування Києва, поки що, офіційно вважається 482 рік. Саме ця цифра повинна бути зазначена біля назви міста, якщо це вже так необхідно київській владі.

1530 року народився І. Грозний. Таким чином, Київ популяризує його дату народження замість популяризації дати заснування Києва – 482 року, хоча багато вчених переконані, що Київ був започаткований значно раніше.

Я звернувся до голови КМДА О. Попова з проханням виправити помилку, і зафіксувати дату заснування міста, як належить згідно традиціям та геральдиці.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.