То чи були автокав’ярні вибухонебезпечними?

18 липня 2012, 06:27
Власник сторінки
журналіст
0
1047

Тепер влада різко змінила свою думку

КМДА вставляє палки в колеса автокав’ярень, бо патологічно ненавидить малий бізнес.

Нинішня влада вигадує різні способи, щоб не дати підприємцям малого бізнесу працювати. Спочатку чиновники заявляли , що автокав’ярні вибухонебезпечні і тому змусили підприємців піти геть з вулиць міста. Тепер влада різко змінила свою думку: «кава на колесах» не нестиме загрози для жителів Києва, за умови сплати підприємцями «МАФового» податку.

Варто зауважити, що як і будь-яка підприємницька діяльність, продаж кави з автівок потребує сплати податку, але не можна порівняти багатопрофільні МАФи, які, наприклад, торгують алкоголем, і автокав’ярні, які продають лише один не надто рентабельний продукт. Якщо додати до цього попередні спроби влади витурити автокав’ярні за те, що вони вибухонебезпечні, то стає очевидним, що мета влади - це будь-яким способом зруйнувати малий бізнес, адже саме малий бізнес робить громадян незалежними від влади та олігархів.

Мережа автокав’ярень створила нові робочі місця й дала киянам можливість купувати недорогу каву, тому варто врахувати і те, що про це думають жителі міста. 

Я і сам користується послугами автокав’ярень. За сучасного темпу життя і за нинішніх цін не завжди є можливість зайти випити каву в ресторані чи кафе. Я часто купую її в «Каві на колесах» біля метро «Оболонь», пересідаючи з автобуса № 99. Часто стою в черзі за напоєм. Тому на власному досвіді скажу, що кава з автокав’ярень користується попитом.

Нагадаю, на початку червня 2012 року на період проведення «Євро-2012» в Києві заборонили діяльність «кав′ярень на колесах», аргументуючи це тим, що мобільні автокав′ярні працюють без дозволів і до того ж - на газових балонах, які можуть вибухнути будь-якої миті.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.