На Поштовій площі з’явиться супермаркет та причал для VIP-яхт

18 липня 2012, 10:41
Власник сторінки
журналіст
0
985

… разом з розв’язкою

Дорога і не зручна транспортна розв’язка на Поштовій площі перетворить її у величезний торговий центр з паркінгом для автівок та причалом для яхт.

Про це стало відомо під час розгляду та обговорення зазначеного проекту будівництва розв’язки на Поштові площі на Містобудівній раді м. Києва. 

Нещодавно влада оголосила про те, що на Поштовій площі розпочалися роботи з підготовки зведення транспортної розв’язки, хоча проект розв’язки ще не затверджений Містобудівною радою та профільними інстанціями. Тобто будівельні структури не мають жодних дозвільних документів на початок робіт.

Проект розв’язки передбачає можливість замість Поштової площі зведення трирівневої споруди, де розмістяться паркінг для автомобілів та торгово-розважальний комплекс з магазинами, кафе і ресторанами. А також комфортний вихід на причал для приватних яхт. Відтак, причал набережної Дніпра, напевне, звільнять від громадського річкового транспорту.

Крім того, що киянам хочуть нав’язати замість Поштової площі ще один торговий комплекс «а ля» ТРЦ «Глобус», який на мою думку абсолютно не доречний, і заставлять набережну дорогими яхтами, обурює те, що поза обговоренням залишився альтернативний проект розв’язки, який в чотири рази дешевший за обговорюваний провладний проект.

Вартість розв’язки, що «вибрана» владою як проект розбудови Поштової площі згідно з довідки КП «Київавтодор» сягає 611,8 млн. грн. Альтернативна пропозиція, що пропонує транспортну розв’язку з безперервним рухом (тобто без світлофорів) та повним розв’язанням усіх напрямків вартує лише 150 млн. грн. Під час її зведення не припинятиметься рух транспорту.

Я звернувся до голови КМДА О. Попова з вимогою припинити будь-які будівельні роботи на Поштовій площі, оскільки на їх проведення немає жодних дозволів та грошей, передбачених в бюджеті м. Києва. А також розглянути альтернативний проект розв’язки, що на мою думку, має ряд переваг не лише з транспортної та фінансової точок зору, а зокрема, в організації культурного простору Поштової площі.

Серед суттєвих переваг альтернативної розв’язки є те, що проект дозволить збільшити простір Поштової площі за рахунок продовження її до Набережної Дніпра. Проект передбачає зведення колонади та фонтану. А також організувати пішохідну зону по маршруту: вул. Верхній Вал - Контрактова площа – Поштова площа – Європейська площа.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.