Мінекології та КМДА повинні відповісти перед оболонцями за свою бездіяльність

19 липня 2012, 08:09
Власник сторінки
журналіст
0
726

…щодо перетворення району в місце найбільшого скупчення небезпечних відходів

Я звернувся до Прокуратури міста Києва з вимогою провести розслідування щодо бездіяльності та халатних дій голови КМДА О. Попова і міністра екології та природних ресурсів України Е. Ставицького стосовно екологічних проблем Оболонського району, які допустили перетворення Оболонського району в найбільше місце скупчення небезпечних відходів.

За повідомленнями ЗМІ, один з високопосадовців Кабміну заявив, що у 2011 році Оболонський р-н посів перше місце в Києві за утворенням надзвичайно великої кількості небезпечних відходів (I-III класів). 

За даними Головного управління статистики у м. Київ, в минулому році на Оболоні утворилося 3600 тонн відходів речовин з помірно високим, високим і надзвичайно високим рівнем небезпеки. Це становить третину (32,7%) від усіх утворених у столиці відходів I-III класу небезпеки.

Оскільки я як депутат Київради уповноважений звертатись до Прокуратури міста, то для вирішення проблеми на більш високому державному рівні я попросив одного з лідерів опозиції відомого оболонця віце-спікера М. Томенка зробити аналогічний запит до Генеральної прокуратури.

Сподіваюсь, що розслідування діяльності Мінекології та КМДА в 2011 році допоможуть знайти винних і змінити ситуацію на краще.

На жаль, правляча команда, що прийшла в місто і країну в 2010 році завдала чимало шкоди місту в різних напрямках: це й знищення самоврядування, і руйнування пам’яток культури та історії, винищення парків і скверів, а також, як бачимо, допустила різке погіршення екологічної ситуації в місті, особливо в Оболонському районі. 

Нагадаю, нещодавно була оприлюднена карта м. Києва, де позначено ті території міста, які мають ризик затоплення в разі значних злив - Оболонь в тому списку найбільш небезпечний район. 

Як відомо, в центрі Оболонського району зосереджені підприємства харчової промисловості, на яких використовуються небезпечні хімічні речовини, зокрема, аміак і хлор, які є потенційними забруднювачами.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.