Два уроки скандальної забудови на Сошенка, 33

19 липня 2012, 12:40
Власник сторінки
журналіст
0
905

Закликаю киян не купувати квартири в цих будинках!

Сьогодні на Львівській площі під стінами Будинку художника відбулася акція протесту проти незаконного будівництва житлового комплексу «Лісова палітра» на вул. Сошенка, 33. 25-поверхові будинки для продажу квартир намагається побудувати керівництво Національної спілки художників.

Проти зведення цих будинків виступають члени Спілки художників, аспіранти Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури, які займають творчі майстерні в садибі за цією ж адресою (вул. Сошенка, 33) та місцеві жителі.

Ми ті, хто прийшов протестувати, намагаємося вберегти Київ від другого «Еліта-Центру». Оскільки згадане будівництво незаконне, громада зробить все можливе, щоб його не допустити та захистити киян від грабунку. 

Керівництво Спілки переконує художників, що у житловому комплексі для них будуть збудовані нові творчі майстерні, але на сайті http://lisova-palitra.com.ua/pro-kompleks забудовника будинок, де ніби то мають бути зведені ці майстерні позначений як офісно-розважальний комплекс, в якому будуть розташовані салон краси, фітнес, аптека,  відділення банку, магазин,  кафе. Крім того, за словами мешканців навколишніх будинків на в’їзді в паркінг комплексу, є захоронення загиблих під час війни, яке буде осквернене під час будівництва.

Закликаю киян не купувати квартири в цих будинках! Я їжджу в метро і бачу рекламу з оголошенням щодо продажу квартир в житловому комплексі «Лісова палітра», який ще навіть не побудований. Більше того, він і не може бути зведений, адже на цю земельну ділянку згідно з Генпланом можна застосовувати лише під низькоповерхову забудову (3 поверхи). Тому ті тисячі киян, які заплатять за придбання квартир в згаданому житловому комплексі, витратять кошти, але не отримають житло. 

Якщо влада не забере землю у цього забудовника і допустить виникнення нового будівельного скандалу, як це сталося з вкладниками «Еліта-Центру», тоді влада візьме на себе відповідальність за цю аферу і роками віддаватиме кошти ошуканим киянам.

Для киян ця ситуація дуже важлива, адже вони повинні усвідомлювати, що будь-який чиновник, чи то чиновник КМДА, чи керівник Спілки художників, як це є в даному випадку, намагається використати своє службове становище у власних інтересах. Тому ми повинні бути уважними і боротися з будь-якими забудовниками, які нищать Київ і порушують закон, не залежно від того яку посаду вони обіймають.

Як відомо, зазначена земельна ділянка площею 2 га була надана Національній спілці художників у 2007 році для будівництва та експлуатації житлових будинків з вбудованими творчими майстернями. Але нині там почалися підготовчі роботи для зведення 8 багатоповерхівок (шести 25-поверхових будинків та двох будівель 9-ти і 5- ти поверхів).

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.