Національний художній музей впаде слідом за історичним будиночком

20 липня 2012, 06:12
Власник сторінки
журналіст
0
1211

Будинок вже позбавили статусу пам’ятки, тепер прийшла черга Музею

Національний художній музей України впаде відразу після початку будівництва 10-ти поверхового адміністративного будинку з підземним двоповерховим паркінгом по пров. Музейному, 8-А, який побудуютьзамість історичного будинку.

В цьому переконаний колектив закладу, який звернувся до комісії Київради з питань культури та туризму з проханням запобігти будівництву, яке планується на місці історичного двоповерхового будиночка.

Я попереджував про небезпеку знесення історичного двоповерхового будиночка (http://www.istpravda.com.ua/short/2011/11/14/62307/), замість якого планують побудувати 10-ти поверхову гаргару, на що влада не відреагувала. Як виявилося забудовнику, напевно, дозволяють діяти далі в розрахунку на те, що скоро впаде і Музей, землю під яким можна буде забудувати ще однією висоткою.

Варто зазначити, що будівництво музею свого часу відбувалося на болотистій ділянці, де архітектору В. Городецькому довелося зводити штучний мурований насип, а стіни музею підпирати контрфорсами. Відповідно, майбутні проблеми інженерних конструкцій були  закладені ще під час самого будівництва.

На сьогодні будівля Національного художнього музею потребує реконструкції і реставрації, тому будь-які масштабні будівельні роботи довкола музею, пов’язані з порушенням ґрунту або вібраціями важкої техніки, викличуть незворотні руйнівні процеси непередбачуваного масштабу.

Крім того, охоронна зона музею складає 30 метрів. Майбутню споруду відділяє від музею всього 10 м. Через це зазначене будівництво унеможливить доступ до лекційної зали музею, вхід і вікна якої виходять безпосередньо на будівельний майданчик. А також призведе до транспортного колапсу на Музейному провулку, де й так постійно виникають затори, а тротуари зайняті парковками.

Я звернувся до голови КМДА О. Попова з проханням не допусти будівництво багоповерхової споруди, що призведе до руйнування будівлі Національного художнього музею - єдиного музейного закладу, який будувався саме як музей, а не розміщений в облаштованій для цього будівлі.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.