Забудовники обдурили КМДА щодо Замкової гори (ФОТО)

23 липня 2012, 10:49
Власник сторінки
журналіст
0
1101
Забудовники обдурили КМДА щодо Замкової гори (ФОТО)

Роботи тривають

В даний момент продовжується нищення Замкової гори: працює важка техніка, вантажівками вивозиться ґрунт, вже зрізано близько сотні дерев, значна частина яких вікові.

Два дні тому я повідомив про початок руйнування Замкової гори з боку Фролівської вулиці, та звернувся до О. Попова з проханням зупинити нищення легендарної гори. Представники КМДА  повідомили мені, що будівельні роботи не ведуться, а лише вивозиться сміття. Та насправді забудовники обдурили КМДА. Оскільки вже існує загороджений будівельний майданчик, де проводяться роботи.

Складається враження, що владі мало скандалів з Гостинним двором та схилами Дніпра, вона «розігріває» нову гарячу точку на карті міста 

Зараз існує реальна загроза знищення історичної пам’ятки. Минулого року нам ледве вдалося зберегти залишки гори Щекавиці і в даному випадку громадськість теж  відступати не збирається.

З приводу нищення зелених насаджень я звернувся до екологічної прокуратури та прокуратури м. Києва з проханням перевірити діяльність підрозділів Міністерства екології та КМДА щодо бездіяльності влади, яка допустила масове знищення паркової зони в центрі Києва.

Як відомо, Замкова гора (Хоревиця) - історична місцевість Києва. Залишок правого, високого берега Дніпра з крутими схилами. На ряду з Щекавицею, Старокійвською горою та річкою Либідь є одним з основних символів Києва, пов’язаних з легендарними засновниками міста.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.