Втретє за останні місяці захоплюють територію Стрітенської церкви

23 липня 2012, 14:29
Власник сторінки
журналіст
0
988

Спроби її захоплення носять системний характер

Історичний фундамент Стрітенської церкви на розі вул. Стрітенської та Великої Житомирської зараз засипають невідомі служби.

Про це мене повідомили парафіяни церкви Стрітення Господнього.

Це вже не перша спроба  захоплення території, де відбудовується пам’ятка Київської Русі – Стрітенська церква. Кілька місяців тому  невідомі зламали паркан, спробували засипати виритий для будівництва котлован. Згодом вночі невідомі зламали і вивезли половину паркану, яким обгороджена територія, де відбудовується храм. На нашу вимогу паркан хоч і не належним чином, але поновили, проте  кримінальну справу проти руйнівників муніципального майна так і не відкрили. А спроби захопити територію продовжуються.

Поки комунальні служби знаходять пояснення чому відновлювальні роботи не ведуться, різноманітні служби і структури регулярно під різними приводами намагаються захопити територію пам’ятки.

Хоча кожного разу причини й виконавець різні простежується чиясь основна мета: не допустити поновлення храму.

Я знову звернувся до голови КМДА О. Попова з проханням вжити відповідних заходів направлених на збереження історичної території храму, адже спроби її захоплення носять системний характер.

Нагадаю, церква Стрітення Господнього - єдиний храм, закладений в часи Київської Русі, який ще може бути відбудований в Києві, і на відновлення якого рішенням Київради передбачено кошти. Була побудована князем Ярославом Мудрим, кілька разів перебудовувалася, доки її не знищили більшовики у 1934 році. Офіційною причиною знесення церкви називають плани тодішньої влади реконструювати площу.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.