Уряд і ЮНЕСКО граються Лаврою і Софією

27 липня 2012, 06:11
Власник сторінки
журналіст
0
692

Українська влада нікого не боїться: ні Бога, ні власного народу, ні ЮНЕСКО

Якщо ЮНЕСКО виключить із Списку об’єктів Всесвітньої спадщини Києво-Печерську Лавру та Софійський собор, це призведе до їх негайної забудови.

Влада, не зацікавлена в тому, щоб в столиці збільшилась кількість пам’яток, визнаних ЮНЕСКО, оскільки їй це не вигідно. Адже, якщо Софію і Лавру виключити з охоронного списку ЮНЕСКО, то забудовників одразу отримають змогу забудувати весь центр Києва хмарочосами, який перестане бути охоронною зоною. 

Отже, зважаючи на зневажливе ставлення влади до історичної спадщини, ЮНЕСКО хоче, але не може виключити зі свого списку Лавру і Софію, бо боїться, що після цього пам’ятки зруйнують. А українська влада може, але не хоче врятувати ці пам’ятки, тому що нікого не боїться: ні Бога, ні власного народу, ні ЮНЕСКО. На кожній сесії Київради ухвалюються рішення, які призводять до створення нових «гарячих точок»: то продають будинок із дозволом його перебудови, то виділяють ділянку для забудови в охоронній зоні і т.п.

Саме з цієї з причини ні Кирилівська, ні Андріївська церква не входять до списку ЮНЕСКО. Хоча інші менш відомі та старовинні пам'ятки в Європі захищені цією організацією.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.