Пропоную всім українцям скинутися по копійці, щоб викупити Трипільський музей

03 серпня 2012, 12:36
Власник сторінки
журналіст
0
729

… і передати його державі

Пропоную «скинутися» українцям по копійці і купити приміщення для Історико-археологічного музею «Прадавня Аратта – Україна».

Нагадаю, 21 липня 2012 року, сталося рейдерське захоплення Музею трипільської культури «Прадавня Аратта – Україна» в Трипіллі. Музейний заклад змусили припинити свою діяльність нібито через зміну власника будівель музею. Експозиція закладу не доступна для відвідувачів.

На сьогодні, питання щодо повернення приміщення, яке без згоди музейного закладу незаконним шляхом було продане іншим приватним власникам, знаходиться в суді. Хоча судова корупція - це загальновідомий факт, переконаний, що Музей вийде переможцем з судових процесів.

В той же час, щоб відповідна ситуація не повторилася, необхідно захистити музей, викупивши і передавши його у державну власність. Будівля музею була продана за 400 тис. грн. Якщо кожен українець віддасть навіть менше копійки на користь музею, це врятує унікальний заклад, який розказує про історію України-Трипілля з прадавніх часів.

Музеї України виявилися не захищеними і, що вони можуть бути виселені в будь-який момент під тиском приватного капіталу. 

Мене як громадянина менше цікавить яким є музей, приватним чи державним, але ситуація Трипільського музею, це приклад того, що наше законодавство не забезпечує гарантії існування музеїв і допускає їх знищення.

Приватний історико-археологічний Музей трипільської культури «Прадавня Аратта – Україна» в с. Трипілля існує сім років, і знаходиться поблизу місця, де київський краєзнавець В. Хвойка відкрив трипільську археологічну культуру. Музей має унікальну колекцію артефактів VI-III ст. до н.е., експозиція складається з 500 експонатів.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.