5 серпня сумна річниця Віктора Януковича

04 серпня 2012, 15:09
Власник сторінки
журналіст
0
6982

Чи вдалось владі досягнути мети?

Сьогодні, 5 серпня,  день сумної річниці з того дня, коли в Печерському суді горезвісний Киреєв ув'язнив лідера опозиції Юлію Тимошенко.

Про те, що це означає для України, для опозиції, для "Батьківщини" та самої Тимошенко - писали багато. Тому я спробую про інше. Чи досягла мети влада? Чи вирішила вона проблеми, які намагалася виришити ув'язненям лідера опозиції?

Солціологія, яка вивчає не надто щиру думку заляканих українців, показує, що за минулий рік рейтинг ПР і Януковича особисто - суттево впав. Ані арешт Тимошенко, ані приняття антиукраїнських законів, ані "вітін" варіант "юліної" тисяч не врятував владу. 

Непрямим доказом провалу ПР і президента є те, що до ВР чимало провладних кандидатів ідуть до  під  псевдо-прапорами - опозиційності чи незалежності. Так у Києві, лише 2-3 кандидати від ПР є умовно прохідними, а інші лише імітують свою присутність на виборах, прикриваючи т.з. самовисуванців. Дійшло до того, що навіть діючий заступник міністра балотується в Києві як самовисуванець, вдаючи з себе незалежного кандидата))) От який рейтиг у влади...

Так, особисті статки провладних  олігархів і "родини" збільшилися, але немає нічого тамчасовішого, ніж статки диктаторів та їх оточення.

Про ситуацію навколо України в світі - геть і говорити. Янукович став практично невиїздним. Рейтинг України, її статус в очах Сходу і Заходу - впав. Навіть традиційни покровитель Януковича - Путін, що першим колись привітав його з анульованими результатами президентських виборів у 2004 році, віддає перевагу тусі з байкерами, а не президентському російсько-українському діалогу. Тимошенко за гратами хоч і обмежена в зустрічах, за кілька місяців провела більше дипломатичних переговорів, ніж Янукович.

Цього хотів Янукович і його оточення? Вони або помилилися в розрахунках, або робили не те, що корисно для них (я вже не кажу про Україну), а просто те, що приносить задоволеня.

Тож, єдиною користю, яку отримала влада від арешту Тимошенко, було можливе персональне почуття задоволення Януковича, яке грубо компенсувалося його проваленим рейтингом та непевною перспективою, зневагою до України з боку демократій та апатією громадян, яка ніколи не буває корисною для держави.

Від бездумних дій влади постраждали всі. Можливо, Тимошенко, навіть, менше, ніж сам Янукович, яка має найважливіше відчуття - відчуття власної перемоги. Адже саме Тимошенко диктувала останній рік розвиток подій в Україні і навколо неї. Янукович грав другу скрипку (чи, може, третю?) Вона - за гратами, але її підтримує увесь світ. Янукович - на волі, та  жодних ознак його волі не виявлено... 

Ми бачимо з екранів лише усміхненого пенсіонера, який допустив, що  ті, хто за нього думають, завели країну в глухий кут... 

(далі буде)


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.