КМДА хоче, щоб на Майдані з’явилися нові МАФи?

07 серпня 2012, 08:31
Власник сторінки
журналіст
0
979

…аби заробити на цьому гроші

КМДА виганяє продавців сувенірної продукції з Майдану Незалежності, бо з них не можна стягнути кошти.

Влада натякає на те, щоб продавці-лоточники або отримали дозвіл на продаж продукції та платили податки за схемою МАФу, що збільшить суму сплати пайової участі, або йшли геть з Майдану Незалежності. «Для вирішення даного питання позитивно» КМДА пропонує лоточникам переселитися на Андріївський узвіз, де торгують національною символікою та сувенірами.

Як пояснили в Головному управлінні внутрішньої торгівлі, вони не мають повноважень щодо оформлення дозвільних документів на розташування та функціонування лотків або розкладок. Але мають повноваження щодо надання дозвільних документів на встановлення МАФів та стягнення пайової участі. Наявність такого договору та довідки про функціональне призначення споруди є підставою для розміщення МАФу.

З цих розмірковувань, складається враження, що влада планує встановити на Майдані МАФи, щоб заробляти гроші. Як на мене, це місце має залишитись місцем продажу символіки вільним від МАФів. Ці лотки – це наша історія, яка розпочалася в цьому місці з кінця 80-х років з продажу нелегальних газет, з яких поповнювалися бюджети, в тому числі неформальних громадських організацій. Це історія перших громадських рухів, які кували незалежність України. Необхідно зробити все можливе, для того, щоб цей символ зберігся, адже це питання не бізнесу, це питання традиції.

Нагадаю, міська влада не дає дозвіл на продаж товарів продавцям національної символіки на Майдані Незалежності. За словами продавців відмову надавати дозвіл КМДА мотивує «неестетичним виглядом яток та відсутністю конструктивних пропозицій від продавців».

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.