Мертві захищають історичні пам’ятки краще, ніж живі (ФОТО)

07 серпня 2012, 13:10
Власник сторінки
журналіст
0
866
Мертві захищають історичні пам’ятки краще, ніж живі (ФОТО)

…своїм славним іменем

Сьогодні відбулась акція громадськості за участі молодих кияни по захисту будинку І. Сікорського на вул. Ярославів Вал, 15-б.

Історичний будинок має бути забраний у недобросовісного  орендаря та переданий на баланс Міністерства культури України, яке хоч і кволо, але захищає заклади культури. Депутат вважає, що в зазначеному будинку має бути створений Музей Ігоря Сікорського.

Ігор Сікорський своїм славним іменем досі охороняє будинок на вулиці Ярославів Вал, 15-б, в якому він народився. Якби не відомий будівничий гелікоптерів, цього будинку - пам’ятки вже давно не було б. Ми проводимо акції, звертаємось до прокуратури, але це ніщо в порівнянні з тим, що робить для свого будинку І. Сікорський.

Це не вперше і, навіть, не вдесяте проводиться акція на захист пам’ятки,  але стан справ не міняється. Ця ситуація не знаходиться в полі контролю київської влади, оскільки будинок перебуває в державній власності.

Саме в цьому питанні можливості О. Попова обмежені, оскільки будинок підпорядковується структурам Кабміну. Сподіваюсь, наступного разу молоді небайдужі кияни разом зі своїми друзями, знайомими та іншими активістами вийдуть протестувати не біля будинку видатного авіаконструктора, де їх ніхто крім преси не побачить, а під вікнами прем’єр-міністра М. Азарова. Саме М. Азаров своїми вказівками міг би виправити ситуацію і змусити Міністерство оборони активно втрутитись в процес збереження історичної будівлі. 

Нагадаю, будинок на вул. Ярославів Вал, 15-б знаходиться на балансі Міністерства оборони, яке надало його в оренду майже на півстоліття Міжнародному благодійному фонду «Музей історії повітроплавання і авіації ім. І. Сікорського», який доводить пам’ятку до руйнування.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.