У КМДА весільну сукню шитимуть теслі

08 серпня 2012, 10:34
Власник сторінки
журналіст
0
616

…з метою економії…

Для економії коштів КМДА змушує працівників Музею історії міста Києва бути архітекторами, дизайнерами і самостійно готувати креслення для розміщення виставкових та експозиційних зал.

Відповідне звернення з проханням вплинути на ситуацію надійшло від колективу Музею історії міста Києва до комісії Київради з питань культури та туризму.

Для влади не має значення якість проведених робіт. Вона не ставиться до цього серйозно і робить все абияк. Сама ідея розміщення Музею в цій будівлі є злочином проти киян та проти міста. Саме тому чиновники доручають провести розробку художніх проектів не спеціалістам, а звичайним працівникам музею.

За словами колективу, під час підготовки до відкриття Музею в приміщенні на вул. Б. Хмельницького, 7 працівникам музею доручено готувати креслення щодо розміщення виставкових та експозиційних залів, розробляти плани розміщення експозиційного та мультимедійного обладнання, а також без архітектурно-художнього проекту визначити види та кількість такого обладнання.

Честь і хвала колективу за те, що вони не припинили протистояння владі. Я впевнений, що новий мер, хто б це не був, демонтує цю злочинну споруду над станцією метро «Театральна».

Якщо КМДА й справді планує відкрити Музей історії міста Києва до Дня Незалежності, то можемо уявити, яка експозиція буде в Музеї, адже її готують історики, завдання яких вивчати матеріали і писати книжки, а не професійні архітектори, дизайнери, художники, чия професія організовувати простір.

Для О. Попова Музей історії міста Києва – це своєрідна весільна сукня. Він багато років прагнув саме тут відкрити музей і дивовижно, що цю «весільну сукню» він доручив шити не дизайнерам, а, скажемо так, теслям.

Як відомо, скандальну забудову на вул. Б. Хмельницького, 7 над станцією метро «Театральна», проти якої виступали кияни, власники подарували місту. Київська влада прийняла рішення створити у цій будівлі Музей історії міста Києва.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.