КМДА відхрещується від робіт, які проводяться на Поштовій площі

09 серпня 2012, 10:30
Власник сторінки
журналіст
0
884

Хто ж за це відповідальний?

КМДА не може припинити ремонтні роботи на Поштовій площі, оскільки це не в їх компетенції - цим завідує Держархбудконтроль м. Києва.

Таку відповідь я отримав на запит до КМДА щодо припинення реконструкції Поштової площі.

Я як член Містобудівної ради Києва був присутній на засіданні під час обговорення проекту реконструкції Поштової площі, на якому було чітко визначено, що проект не погоджується та відправлений на доопрацювання. Але, як бачимо, незважаючи на це, будівельні роботи  ведуться.

У відповіді КМДА зазначається, що «до Головного управління містобудування та архітектури проектна документація реконструкції Поштової площі на погодження не надходила, що відповідає чинному законодавству». Відповідно до законодавства всі подальші дії щодо ведення будівництва покладено на Інспекцію держархбудконтролю у м. Києві. Адже саме Інспекція здійснює державний контроль за дотримання вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності, державних будівельних норм, стандартів і правил під час виконання підготовчих і будівельних робіт.

Безумовно, без згоди КМДА ніякі роботи на Поштовій площі розпочатись не могли. Зрозуміло, що хитрі заяви київської влади призначені для того, щоб «відмазатися» від відповідальності. Це є підтвердженням того, що цей проект нічого хорошого для киян не несе.

Тому я звернувся до Прокуратури м. Києва з проханням перевірити чи законним є початок будівельних робіт на Поштовій площі та чи є затверджені відповідні дозвільні документи і чи узгоджений цей проект з київською владою. 

Нагадаю, нещодавно на Поштовій площі почалися роботи з підготовки будівництва транспортної розв'язки, хоча проект розв'язки ще не затверджений Містобудівною радою і профільними інстанціями. Тобто, будівельні структури не мають ніяких дозвільних документів на початок робіт.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.