Зрізані в Маріїнському парку клени знайшлись

17 серпня 2012, 13:03
Власник сторінки
журналіст
0
1184
Зрізані в Маріїнському парку клени знайшлись

Їх зрізали, тому що в них «незадовільний стан»…

«Зеленбуд» підтвердив факт знищення кленів в Маріїнському парку, пославшись на незадовільний стан зелених насаджень.

Зазначу, що раніше Державна екологічна інспекція надала відповідь, що не виявила факту знищення кленів в Маріїнському парку.

Виходить, що дві природоохоронні служби заблукали між двох дерев. Якщо одна дала хоч якісь пояснення, які мене, звичайно, не задовольняють, то інша взагалі, не виявила факту знищення кленів. Зрозуміло, що, як мінімум, одна з двох не права. Тому й не дивно, що в нас в екології відбувається казна що.

Згідно з актами «Зелендбуду», зелені насадження було видалено через незадовільний стан дерев. З акту: «Клен гостролистий, вік 20 років, діаметр стовбура на висоті 1,3 м. від землі 24 см. - стан незадовільний; клен гостролистий, вік 35 років, діаметр стовбура на висоті 1,3 м. від землі 40 см. - стан незадовільний».

Мене дивує вказаний розмір зрізаних дерев, вони, вочевидь, були значно товщі. Дуже шкодую, що, фотографуючи пеньки, я не зафіксував їх розмір. Наступного разу обов’язково це робитиму, щоб не було спекуляції навколо віку і розміру дерев.

Нагадаю, нещодавно я виявив факт знищення  кленів в Маріїнському парку у зв’язку з чим зробив відповідний запит до екологічної прокуратури. Екологічна інспекція надала відповідь, що перевірку здійснено з виїздом на місце події, і «за вказаною адресою знищення зелених насаджень не виявила».

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.