Як "купити" собі депутата?

20 серпня 2012, 08:39
Власник сторінки
журналіст
0
1413

Це цілком можливо, хоч і звичніше, що депутат купує собі виборців...

Ми усі з цікавісттю спостерігаємо, як кандидати в президенти США збирають собі гроші на вибори... Вони проводять зустрічі, переконуют, а американці несуть гроші на передвиборчі рахунки.... Зрештою, перемагає той, хто зібрав більше грошей.... Не тому, що ці "гроші вирішують все", а тому, що за конжним зібраним доларом стоять люди, які зробили ставку на того чи іншого кандидата... Отже, що більше зібрав грошейЮ то більше людей поклалися на тебе...

У нас усе працює з точністю до навпаки: кандидат витягає з тумбочки (своєї чи свого інвестора) гроші і роздає, будує, хварбує, агітує... І перемагає часто той, у кого багатший інвестор, у кого більша "тумбочка"... На жаль, інколи  виборці радо сприймають грошову зливу, особливор коли кандидат видає себе за незалежного.... Їх мало хвилює те, що обраний депутат зробить все, щоб з надлишком повернути, взяті в тумбочці гроші, розкрадаючи бюджет, незаконно виграючи тендери, приймаючи рішення в інтересах свого інвестора...

Чи може громада бути тим самим інвестором свого депутата?

Так, це передбачено Законом. Кожен громадянин має право внести на рахунок депутата до 20 000 гривень, щоб оплатити його агітацію. Розумію, що 20 000 - сума захмарна, але ж 50-100 гривень задля перемоги реально народного, реально опозиційного кандидата молже кожен з нас... І я, як кандидат в депутати, вкрай зацікавлений, щоб моїм "Інвестором" була моя громада.

Як внести добровільний внесок до виборчого фонду кандидата в ОВО

Для внесення громадянином України добровільного внеску до виборчого фонду необхідно пред’явити установі банку або відділенню зв’язку паспорт громадянина України або тимчасове посвідчення громадянина України (для осіб, нещодавно прийнятих до громадянства України).

У платіжному документі при цьому обов'язково зазначаються:

1.                  прізвище, ім'я та по батькові особи;

2.                  дата народження особи;

3.                  місце проживання особи;

4.                  адреса житла особи.

Звертаю увагу, що місце проживання особи - це адміністративно-територіальна одиниця, на території якої особа проживає. Адреса житла особи – безпосередня адреса проживання особи у відповідній адміністративно-територіальній одиниці (вулиця, площа, майдан із зазначенням номеру будинку та/або квартири тощо), де особа зареєстрована.

!

У платіжному документі має бути зазначено і назву населеного пункту, в якому проживає особа і безпосередню адресу особи, інакше така особа буде вважатися анонімним жертводавцем.

          Наголошую, що забороняється робити добровільні внески до виборчого фонду:

1.                  іноземцям та особам без громадянства;

2.                  анонімним жертводавцям;

3.                  юридичним особам (підприємствам, установам, організаціям).

!

Гроші таких платників установа банку перераховує такий добровільний внесок до Державного бюджету України.


P.S. На своєму прикладі показую, як треба заповнити документи -

Отримувач:  кандидат Бригинець Олександр Михайлович код ДРФО 2274917492.

поточний рахунок 26438500569304 АТ "Ощадбанк" ТВБВ № 10026/0143 філії - Головного управління по м. Києву та Київській області  код банку 322669 

призначення платежу:  добровільний внесок до виборчого фонду  

платникгромадянин України,  прізвище, ім’я, по-батькові – повністю, дата народження в форматі день, місяць, рік, місце, вказати місце проживання – назва адміністративно територіальної одиниці, в нашому випадку – Київ, адресу проживання – вулиця, будинок, квартира, тощо, де особа зареєстрована – якщо щось не вказано, то особа вважається анонімним жертводавцем, а гроші йдуть у бюджет)


P.P.S.  Багаті дуже залежні від влади. їм є що втрачати. Хто з багатих у нас э незалежний - Ахметов, Фітраш, Коломойський, Пінчук? Уся їх та інших "незалежність" спрямована на співпрацю з режимом? Вони "здають" народ заради безпеки бізнесу.
Практично усі "тушки", які перебігають під крило ПР - це багаті люди. Вони дуже залежні від долі своїх грошей.
Те ж саме буде й з багатими мажоритарниками, які йдуть від непопулярних партій чи самовисуванцями. Вони маскуються під "незалежних", щоб обдурити виборця. Більш чесно прямо казати - я за владу, я за ПР....
Готовий посперечатися на пиво, що УСІ "незалежні" депутати-багатії опиняться або у фракції ПР, або у сателітних фракціях.

Можна точно сказати - кожен великий бізнесмен завжди буде з владою... Тож, що більше грошей, то більша залежність...

Тож, "купувати" собі депутатів, які залежать лише від волі виборців і від ставлення до них у окрузі при нинішній виборчій системі - єдиний реальний вихід для громади.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.