Біля підмурків Десятинної церкви виявлено будівництво (ФОТО)

21 серпня 2012, 11:54
Власник сторінки
журналіст
1
1185
Біля підмурків Десятинної церкви виявлено будівництво (ФОТО)

Знищення пам'ятного хреста було прикриттям початку будівельних робіт на Старокиївські горі.

Переконаний, що знищення пам'ятного хреста жертвам політичних репресій часів Сталіна, встановленого на пагорбі над Майданом Незалежності біля Жовтневого палацу в Києві, було прикриттям початку будівельних робіт на Старокиївські горі.

Зрозуміло, коли знищення хреста викликало широке обурення громадськості, дуже важко приймати судові чи інші рішення про демонтаж так званого Десятинного монастиря. Але треба діяти по закону. А з точки зору Закону, те що робиться біля підмурків Десятинки – незаконно. Я проти руйнування церкви, але я за її перенесення.

Територія Старокиївської гори є заповідною, а тому будівництво на ній заборонено. Зважаючи на неможливість отримати дозвіл на будівництво, священнослужителі пішли іншим шляхом: захопили гору та встановили невеличку переносну капличку. 

Із відповідей компетентних органів на мої запити, очевидно, що ця споруда не має жодних документів та права бути встановленою саме на цьому місці. Але київські чиновники не наважуються дати вказівку перенести церкву і саме цим  користуються священнослужителі.

На сьогодні, за час бездіяльності керівництва УПЦ, правоохоронних органів та київської влади, ця незначна споруда перетворилася у великий за розмірами храм.

Забудовники ведуть роботи з розбудови, добудови та обкладання цеглою незаконно встановленого МАФу, який в ЗМІ називають Десятинним монастирем. На сьогодні розмір церкви значно збільшений: до неї прибудовані приміщення (спереду і ззаду). Над центральною частиною надбудований новий металевий каркас, який збільшить розміри купола. Думаю, об’єм споруди в результаті перебудови збільшить принаймні вдвічі.


 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.