Бригинець: Шанси людей і тварин на Оболоні урівняються…

07 вересня 2012, 09:46
Власник сторінки
журналіст
0
685

Людям і тваринам непросто співіснувати в мегаполісі, де влада не дбає ні про тих, ні про інших

Згідно існуючим нормам 30% площ парків відводяться для можливості вигулювати там тварин про що встановлюються відповідні знаки. Це означає, що власник собаки можуть випускати тварин без намордників, а кияни, які гуляють в парку, повинні розуміти, що дітей краще тримати подалі від певної частини зеленої зони.

На жаль, на Оболоні, яка не має власного парку, це питання не вирішувалось. З одного боку, власники тварин вигулювали своїх четвероногих друзів де заманеться, посилаючись на відсутність спеціальних місць. З іншого боку, це робило небезпечними прогулянки малюків, а газони перетворювало в собачі туалети.

Оболонці зверталися до мене, я звертався до КП «Центр індефікації тварин» з проханням вирішити цю проблему. І ось, дякуючи  спеціалістам згаданого  КП, знайшовся спосіб вирішення цієї ситуації – Зона вигулу тварин сьогодні відкрита не в парку, якого немає, а в скверах на Прирічній та Героів Сталіграду, 6-8. Знаки встановлено силами самого Центру індефікації тварин та активістами кінологічного клубу.

Тепер тут, вочевидь, не рекомендується гуляти малюкам, а ще не варто робити нічого, що лякатиме тварин – вогнищ, салютів, пікніків. Натомість, ми отримуємо гарантію того, що газони не будуть туалетами, а діти спокійно можуть гуляти по Оболоні,  не остерігаючись собак.

Нагадаю, що відповідні служби отримують податок з власників тварин і саме з цих грошей має бути влаштоване прибирання на «собачих» ділянках скверів, якщо власники не прибирають за тваринами самі. Більше того, є надія, що невдовзі у відведених місцях з’являть відповідні контейнери, як це буває в цивілізованих країнах. Тоді на Оболоні шанси людей і тварин урівняються –  на 2 публічні туалети для людей в Оболоні буде  2 місця для вигулу тварин з відповідними контейнерами.

Сподіваюсь,  тепер настане час будувати туалети для людей!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.