У прибережних кущах знайшли незаконне будівництво

07 вересня 2012, 14:51
Власник сторінки
журналіст
0
1276
У прибережних кущах знайшли незаконне будівництво

ще одному березі в Києві хочуть побудувати ресторан

Активісти захисту Оболоні виявили чергове незаконне будівництво у Києві. Будівельний майданчик виявили у зеленій зоні на березі великого водоймища озера Опечень (Шкільне) Оболонського району в межах червоних ліній високовольтних передач електроенергії та поруч із дамбою над метро Подільско-Оболонської лінії (проспект Оболонський). Щити з інформацією щодо мети і призначення будівництва відсутні.

Громада переконана, що на зазначене будівництво є погодження типу: «Починайте! Якщо все обійдеться, то добре, а якщо здійметься галас – ми нічого не підписували». Оболонь – єдиний район, який не має парку, а наявні зелені зони навколо озер намагаються або знищити і забудувати, або приватизувати.

Я звернувся до голови КМДА О. Попова з вимогою з’ясувати хто дав зазначене погодження на будівництво і чи погоджено воно взагалі. А також до прокуратури м. Києва з вимогою покарати винних в цьому – поза всяким сумнівом – незаконному будівництві.

За моїми даними це будується ресторан з назвою «666», хоча, нагадаю, будівництво на прибережних смугах заборонено законом. Сподіваюсь, що київська влада демонтує цю споруду, тим паче, що досвід демонтажу ресторанів на набережній Дніпра вона вже має. Адже всі ми розуміємо чим це може закінчитися: «впорядкуванням» та приватизацією території із створенням платного пляжу та взяттям грошей з рибалок.

Біля в’їзду на будівництво встановлений рекламний щит із зображенням кандидата до Верховної Ради і діючого депутата Парламенту (фракція ПР) В. Гуреєва. 

Спочатку з автошляху по дамбі метро Подільско-Оболонської лінії було бульдозером прокладено насип-з’їзд шириною понад 10 м до оз. Опечень (Шкільне озеро) задля чого було вирубано дерева і кущі.

Рибалки виявили облаштування решітки на водотоці у дамбі, яка перешкоджає потраплянню сміття з оз. Метровського до оз. Опечень. Але перепона для сміття перетворилася також і в перепону для міграції риби.

Розпочато будівництво споруди з бетонних блоків, цегли та арматури. Для потреб будівництва завезено пісок, бетономішалки та битовку для робітників. До озера прокладено рукави шлангів та електрокабель з метою подачі води для будівництва. Будівельний майданчик лише подекуди огороджений, але територія охороняється зграєю приблудних собак, які гавкають на рибалок та відпочиваючих.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.