КМДА не хоче відшкодувати релігійній громаді завдану шкоду

26 вересня 2012, 14:13
Власник сторінки
журналіст
0
998

Церква існувала, влада її зруйнувала…

На місці зруйнованої церкви на вул. Донбаській, 2 в м. Києві релігійна громада хоче встановити пам’ятний хрест.

Відповідне звернення  парафії ікони Пресвятої Богородиці «Одигітрії» надійшло до комісії Київради з питань культури та туризму.

У 1964 році відповідно до рішення  місцевої  влади храм на честь Святого Пантелеймона за згаданою адресою був зруйнований у зв’язку з реконструкцією вулиці Вишгородської. Проте релігійній громаді до цього часу не було надане інше приміщення для культових цілей, хоча це передбачалось рішенням Виконкому Подільської райради від 18.03.63 № 234.

Якщо влада не спроможна виділити земельну ділянку чи приміщення для того, щоб компенсувати шкоду, яку вона завдала громаді, відповідно до свого рішення, то, звичайно, вона повинна піти на зустріч громаді і дозволити хоча б встановити пам’ятний  хрест на місці зруйнованої церкви.

Варто зазначити, що громада вже отримала відмову від КМДА  щодо встановлення пам’ятного хреста на цьому місці з посиланням на недостатню обґрунтованість пропозиції.

Мені не зрозуміло в чому полягає не обґрунтованість пропозиції, церква існувала, влада її зруйнувала, а в замін не дозволяє навіть пам’ятний хрест встановити. Київська влада винна громаді і повинна їй сприяти. Сподіваюсь, коли це питання підтримає комісія з питань культури, пропозиція громади не  зустріне опору з боку влади, і пам’ятний хрест таки буде встановлено.

Питання щодо вставлення пам’ятного хреста на місці зруйнованої у 1964 році церкви на честь Святого Пантелеймона на Куренівці по вул. Донбаській,2 буде розглядатись на одному з найближчих засідань комісії Київради з питань культури та туризму.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.