КМДА не хоче закривати асфальтовий завод, бо він не основна екологічна небезпека

01 жовтня 2012, 13:21
Власник сторінки
журналіст
0
690

…оскільки працює лише 5-6 днів на місяць

На думку КМДА асфальтовий завод, який знаходиться на межі Оболонського та Подільського районів, нібито не є основним джерелом забруднення повітря в Оболонському районі, оскільки працює лише 5-6 днів на місяць.

Таку відповідь я отримав на запит до КМДА щодо забруднення навколишнього середовища викидами асфальтного заводу на межі Оболонського та Подільського районів.

Як зазначається у відповіді, підприємство працює періодично: у липні завод працював 6 днів, а у серпні лише 5 днів з 8 до 16 години. Тому «підприємство не є основним джерелом забруднення повітря в Оболонському районі» – стверджують в КМДА.

Якщо КМДА знає основне джерело забруднення і воно функціонує, то це залишається на совісті КМДА. Для того, щоб зробити найбрудніший район чистим треба боротися з усіма джерелами забруднення. Надана відповідь не може задовольнити ні жителів Оболоні і Подолу, ні мене як депутата Київради.

Тому я повторно звернувся до голови КМДА з вимогою назвати основні джерела забруднення в Оболонському районі та причини бездіяльності щодо їх ліквідації.

Крім того, якщо майже в центрі міста є завод, який працює з періодичністю кілька разів на рік, то чи не можна використати цю територію доцільніше, а вироблення чи переробку асфальту проводити за межами міста, як це буває в більшості українських міст та є діючим нормативом для європейських держав. Факт екологічної шкоди очевидний, скарги мешканців району існують, але владі, як бачимо, цього не достатньо.

Нагадаю, нещодавно я звернувся до голови КМДА О. Попова з вимогою надати доручення відповідним службам заборонити діяльність заводу на межі Оболонського та Подільського районів на вул. Куренівська, 16, оскільки викиди згаданого заводу псують повітря та руйнують екологічний баланс у центрі столиці.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.