Місце для демонтованого пам’ятника морякам –героям знайшли

02 жовтня 2012, 07:29
Власник сторінки
журналіст
0
891

…у парку «Моряків»

Навколо славнозвісного пам’ятника «Загиблим морякам Дніпровської флотилії під час оборони Києва», що був демонтований з Поштової площі і буде встановлений в парку «Моряків» на Рибальському півострові, створять туристичну мекку Києва.

Про це йдеться в листі від Головного управління містобудування та архітектури на виконання доручення КМДА щодо мого звернення до Прокурора м. Києва з питання правомірності перенесення пам’ятника «Морякам героїчної Дніпровської флотилії, що загинули під час оборони та визволення м. Києва в роки Великої Вітчизняної Війни».

Відповіді про те, чи мали чиновники дозвіл на демонтаж пам’ятника я так і не знайшов у довжелезному листі. Зате в ньому ж КМДА запевняє, що втілить більшість з моїх пропозицій з вшанування героїв-моряків, до пам’яті яких влада поставилася не шанобливо. Поки важко зрозуміти чи то владі дійсно стало соромно за вандальські дії, чи то черговий передвиборчий піар провладних сил – час покаже.

Відтак, чиновники планують облагородити існуючий парк «Моряків», звернутись до Київради з клопотанням про відведення парку земельної ділянки, включити парк «Моряків» до схеми туристичних маршрутів м. Києва та здійснити ремонт пам’ятника монітор «Железняков», який знаходиться поруч. Нагадаю, відповідні пропозиції я озвучив під час однієї із зустрічі в Головархітектурі, де обговорювалося питання демонтажу пам’ятника та віднайдення для нього нового місця (http://bryhynets.com/index.php?nma=news&fla=stat&nums=4385).

Крім того, враховуючи наміри громадських організацій щодо створення музею «Трудової та військової морської слави», на цій ділянці планується також створити музей. Але це необхідно зробити терміново - до початку будівництва лінії метро, оскільки поруч будуть розміщуватись станції метрополітену. Якщо сьогодні не прийняти відповідні рішення і не облагородити парк, то територія парку перетвориться в МАФобазар, як зараз прийнято в Києві. 

Нагадаю, пам'ятник морякам Дніпровської флотилії, який стояв на набережній Дніпра з 1979 року, демонтували у зв'язку з реконструкцією Поштової площі.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.