Продуктові магазини не дають киянам спокійно жити

03 жовтня 2012, 07:55
Власник сторінки
журналіст
0
1080

…оскільки побудовані лише в 20 метрах від житла

Деякі продуктові супермаркети Києва позбавили киян спокійного сну, тиші, чистого повітря і нав’язали сморід зі сміттєвих баків, завантаженість транспортом та зношення асфальтового покриття прибудинкових територій.

До мене звернулися мешканці будинку на вул. Мате Залки, 4 з проханням вплинути на діяльність одного з мережевих  продуктових супермаркетів на вул. Мате Залки, 6, який був збудований без погодження з мешканцями навколишніх будинків лише в 20 метрах від житла, що явно суперечить санітарним нормам.

Супермаркет працює цілодобово, тому розвантаження товару відбувається навіть вночі, а це тягне за собою гуркіт моторів автівок та шум при розвантаженні товару. Наприклад, взимку кожен шофер, в очікуванні своєї черги на розвантаження, гріється в кабіні, тому двигуни кількох вантажівок одразу не перестають працювати по кілька годин і створюють нестерпний шум, який заважає сну. Додайте до цього викид вихлопних газів під самими вікнами будинку через що влітку мешканці будинку не можуть відкрити вікна для провітрювання.

Крім того, між будинком та магазином встановлені сміттєві баки, які протікають нечистотами. Навколо баків влаштований склад ящиків та коробок від продукції. До супермаркету прибудовано «сарії», а на даху магазину розташовані шкідливі для здоров’я людини антени мобільного зв’язку, які направлені безпосередньо у вікна будинку.

Першочерговою проблемою є те, що сьогодні Київ забудовують, в переважній більшості, без дотримання будівельних та санітарних норм. А також без отримання згоди на будівництво від жителів навколишніх будинків, що, на жаль, дозволено нинішнім законодавством, яке вимагає термінових змін. Згадана проблема була озвучена жителями Оболонського району, але переконаний і знаю, що це не поодинокий випадок. 

Мешканці будинку на вул. Мате Залки, 4 зверталися до дирекції згаданого магазину з проханням звернути увагу на антисанітарію, кіптяву, вихлопні гази, надмірний шум та кількість вантажного транспорту, але не отримали жодної відповіді та результатів звернення.

Тому я звернувся до голови КМДА О. Попова з проханням надати доручення відповідним службам посприяти у вирішенні питання щодо відновлення порушених адміністрацією супермаркету на вул. Мате Залки, 6 прав мешканців будинку на вул. Мате Залки, 4.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.