У Деснянському районі свій «Еліта-Центр»

09 жовтня 2012, 13:43
Власник сторінки
журналіст
0
1088

…ще одна афера...

Вкладені людьми у будівництво житлового будинку на вул. Мілютенка, 29  кошти у сумі 17 млн. грн. зникли разом із дозволом на будівництво, земельною ділянкою та відповідальними особами, що мали контролювати використання вкладених інвесторами коштів. Слідство у цій справі знімає відповідальність з осіб, що контролювали використання коштів.

Ошукані громадяни звернулися до мене з проханням сприяти встановленню справедливості в кримінальній справі з метою покарання справжніх винуватців і повернення оплачених ними активів.

Складається враження, що це запланована афера, в якій взяли участь бізнесмени, чиновники і депутати. Одні виділили землю, інші поставили паркани і зібрали кошти з бажаючих купити квартиру, а потім землю відібрали, паркан розібрали, а гроші поділили.

За наявності усіх дозвільних документів, виданих київською владою, у квітні 2007 р. забудовник ТОВ «МАРС» разом з генеральним підрядником ТОВ БУ МЖК-1 розпочали будівельні роботи зі спорудження житлового будинку на вул. Мілютенка, 29. Але вже в серпні того ж року згідно припису відділу благоустрою та рішення Господарського суду, паркан і споруди, які знаходилися на будівельному майданчику було вивезено у невідомому напрямку.

Задля з’ясування ситуації було відкрито карну справу №60-2638 щодо обвинувачення посадових осіб забудовника в шахрайських діях по відношенню до інвесторів, яка розглядається  Шевченківським районним судом. В ході слідства виявилося, що особа, яка мала контролювати кошти ні за що не відповідає, а слідчі виявляють дивну довіру до цих свідчень і звільняють його від відповідальності. Тому, на думку вкладників, у справі звинувачують людей, які ні за що не відповідали, а тих, хто дійсно винен звільняють від відповідальності.

На численні звернення людей до Шевченківського РУ ГУ МВС України в м. Києві, ГУ МВС України в м. Києві, Генеральної прокуратури, Прокуратури в м. Києві, Верховної ради України, Президента України вони отримували тільки відписки.

«В ситуації, якою вочевидь маніпулювали чиновники, депутати і бізнесмени, винними виявилися кияни. Міська влада не може виграти суд, повернути гроші тощо, але може принаймні виділити земельну ділянку для будівництва житла. Я далекий від думки, що будинок потрібно будувати саме на цій землі, тому вважаю за необхідне виділити вкладникам іншу земельну ділянку для будівництва житла.

Я звернувся до голоси КМДА О. Попова з проханням надати доручення відповідним службам розробити інший проект рішення щодо надання земельної ділянки ошуканим вкладникам.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.