Покрова

14 жовтня 2012, 09:03
Власник сторінки
0
1151

Вітаю всіх із подвійним святом Покрови ‪Пресвятої Богородиці і 70-річчям з дня створення УПА

Вітаю всіх із подвійним святом Покрови ‪Пресвятої Богородиці і  70-річчям з дня створення  УПА.

Колись мені до рук потрапив текст присяги вояків УПА, я читав цю присягу, а переді мною поставали обличчя всіх тих молодих людей, які жертвували своїм життям за незалежність України.

Уявіть собі! Тоді ще не було, як сьогодні, самостійної, незалежної та вільної України.  До того, в ХХ столітті, були лише спроби побудувати УНР, ЗУНР…І тисячі молодих людей віддавали свої життя лише за ідею, за віру в Україну. Зі словами “Воля або смерть” вони йшли вперед, йшли, воюючи заради своїх нащадків, заради нас…  І якщо б вони в той час думали, що це хтось зможе зробити за них або, що їм байдуже через розгубленість та розчарованість, то Україна ніколи б і не здобула б незалежності...

Пам’ятаємо… Не зганьблимо!

                                                

Текст присяги воїна УПА

Я, воїн Української Повстанської Армії, взявши в руки зброю, урочисто клянусь своєю честю і совістю перед Великим Народом Українським, перед Святою Землею Українською, перед пролитою кров'ю ycix Найкращих Синів України та перед Найвищим Політичним Проводом Народу Українського:

Боротись за повне визволення всіх українських земель і українського народу від загарбників та здобути Українську Самостійну Соборну Державу. В цій боротьбі не пожалію ні крови ні життя і буду битись до останнього віддиху і остаточної перемоги над усіма ворогами України.

Буду мужнім, відважним і хоробрим y бою та нещадним до ворогів землі української.

Буду чесним, дисциплінованим і революційно-пильним воїном.

Буду виконувати вci накази зверхників.

Суворо зберігатиму військову і державну таємницю.

Буду гідним побратимом y бою та в бойовому життю всім своїм товаришам пo зброї.

Коли я порушу, або відступлю від цієї присяги, то хай мене покарає суворий закон Української Національної Революції і спаде на мене зневага Українського Народу.


 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.