Попов виселив чергові творчі майстерні

17 жовтня 2012, 08:23
Власник сторінки
журналіст
0
721

...посилаючись на аварійний стан будинку

КМДА виселила художників з майстерні на вул. Гончара, 74-а, посилаючись на аварійний стан будинку. В той же час з цього аварійного будинку не збираються відселяти його мешканців.

Спочатку КМДА намагалася виселити художників, посилаючись на те, що приміщення є житловим фондом, тому його не можна використовуватись як творчі майстерні. Вчора ж, приїхавши до майстерень представники КМДА, на місці визначили, що будинок аварійний і змусили художників підписати згоду на отримання нібито альтернативного підвального приміщення на просп. Перемоги для розміщення майстерні.

Так звані альтернативні приміщення насправді менші за площею і розміщені в старому будинку. Дуже шкода, що страх художників перед беззаконням змушує не сподіватись на справедливість, а погоджуватись з незаконними діями влади, яка намагається виселити митців під будь-яким приводом аби лише реалізувати свої комерційні цілі. 

Я звернувся до О. Попова з вимогою доручити своїм службам припинити постійний тиск на митців.

Наскільки мені відомо, найближчим часом буде здійснено тиск і на інші творчі майстерні. Митці – це Божі люди: вони не завжди знають закони і не вміють організовано опиратися діям влади. Образити художника, це те ж саме що образити людину, яка не може дати здачу.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.