Влада ухиляється від відповіді щодо викиду шкідливих речовин на Оболоні

19 жовтня 2012, 06:46
Власник сторінки
журналіст
0
691

Уявіть, якою жахаючою вона може бути

Головне управління екології та охорони природних ресурсів, яке має перейматися екологічним станом Києва, називає Оболонський масив, що усіяний заводами, районом «де сконцентрований значний економічний потенціал».

Такою відповіддю влада виказала своє істинне ставлення до киян та поліпшення екологічного стану столиці. Підхід чиновників усіх галузей зводиться до одного – до грошей.

Чиновники вдруге ухилилися від відповіді на мій запит щодо обнародування об’єктів, які забруднюють навколишнє середовище Оболонського району. Уявіть, якою жахаючою може бути відповідь, якщо цю інформацію наскільки важко отримати навіть депутату.

На території Оболонського району знаходиться 72 великих промислових підприємства, що здійснюють виробничу діяльність у дев’яти галузях господарства. Через це Оболонський район є одним із найбільших промислових районів Києва, що спричиняє значне антропогенне навантаження на навколишнє середовище. 

Натомість управління наводить в листі звіт семи підприємств стосовно встановлення очисних фільтрів і гордо заявляє, що завдяки цьому кількість викидів в районі зменшилась на 25 тонн. Але від таких цифр стає ще страшніше. Адже, якщо з 72-х підприємств очисні фільтри встановили лише сім, то скільки тонн викидів витає у повітрі від інших 65 підприємств? Скільки ще тонн гидоти ми досі вдихаємо: 250 тонн, 250 млн. тонн?

Я повторно звернувся до Головного управління екології та охорони природних ресурсів з вимогою оприлюднити список об’єктів, які забруднюють своїми викидами Оболонський район. Крім того, надати дані щодо кількості шкідливих викидів кожним з 72 підприємств Оболоні за рік. А також, строки встановлення очисних фільтрів на інших 65 підприємствах Оболонського району.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.