В Києві відновлять меморіальну дошку Васильченку

22 жовтня 2012, 06:27
Власник сторінки
журналіст
0
1030

...на приміщенні 6-го корпусу Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана на вул. Мельникова, 81

Меморіальну дошку видатному українському письменникові Степану Васильченку відновлять на  приміщенні 6-го корпусу Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана на вул. Мельникова, 81.

Відповідна ініціатива письменників Дмитра Павличка та Юрія Щербака була підтримана на засіданні постійної комісії Київради з питань культури та туризму. 

Звичайно, наша комісія підтримала зазначене звернення, адже на сьогодні важливо не лише встановлювати нові меморіальні дошки, а й поновлювати ті форми увічнення пам’яті українських діячів, які з незрозумілих причин були втрачені. Це дасть можливість насичити Київ культурним та історичним духом. 

Варто зазначити, що саме на фасаді цієї будівлі, де раніше розміщувалась 6 гімназія, й знаходилась меморіальна дошка, що вшановувала пам'ять відомого письменника С. Васильченка. Але після того, як приміщення перейшло під 6-й корпус Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана і відбулася його реконструкція, меморіальна дошка з невідомих причин зникла.

Довідка: Степан Васильович Васильченко (справжнє прізвище — Панасенко; 27 грудня 1878 — 11 серпня 1932, Київ) — український класик і педагог. Автор відомих творів «Вечеря», «У панів», «На чужину», «Свекор», «Циганка» та ін.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.