Пенсіонери заплатять за кандидатську допомогу власними пенсіями (Фото)

23 жовтня 2012, 13:43
Власник сторінки
журналіст
0
1713

Відповідні листи вже отримали громадяни Оболоні...

Виборцям, що отримали матеріальну допомогу від кандидата в народні депутати, зменшать пенсії на суму 517 грн. щомісячно. Такі листи отримали громадяни Оболоні.

Про це мені розповіли мешканці Оболонського району під час зустрічі з виборцями.

Горе-політики, роздаючи наліво і направо допомогу перед виборами, думають лише про їх результати. Але кожен громадянин має думати далі ніж до 28 жовтня 2012 року. 

Взагалі-то, кожен чесний громадянин, отримавши відповідну матеріальну допомогу, має задекларувати її в Податковій інспекції. Відтак, ці кошти будуть оподатковані. А значить матеріальний стан, приміром, пенсіонера юридично зміниться.

Саме на це звертає увагу Пенсійний фонд України в листах, які отримали жителі Оболоні. В ньому прямо вказується, що фінансові подарунки від кандидатів в народні депутати, в тому числі і від В. Столара, який названий в листі, мають бути відповідним чином оподатковані. Але, оподаткувавши ці гроші, може статися так, що отримана від кандидата матеріальна допомога виявиться меншою, ніж вичитані за це пільги, які в результаті цього будуть втрачені. Тому кожна людина має усвідомлювати, що беручи гроші від кандидата, вона не лише наносити шкоду Україні, але й змінює особисте матеріальне становище і часто не на свою користь. 

Я звернувся до Податкової інспекції і Міністерства соціальної політики публічно пояснити громадянам, що гроші, отримані у вигляді подарунків, мають бути задекларовані та оподатковані. Так до Прокуратуру з вимогою відреагувати на бездіяльність відповідних служб щодо викладеної в листі інформації.


Фото надане жителькою Оболоні

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.