Кияни не можуть довести порушення норм тиші

25 жовтня 2012, 06:37
Власник сторінки
журналіст
0
1039

Влада пропонує киянам купити прилади для вимірювання рівня шуму...

Влада пропонує киянам купити прилади для вимірювання рівня шуму, або серед ночі викликати санепідемстанцію, щоб довести порушення мережевим супермаркетом норм тиші.

Про це мені повідомили в КМДА на моє прохання вплинути на діяльність одного з мережевих продуктових супермаркетів на вул. Мате Залки, 6. За словами мешканців навколишніх будинків, маркет проводить розвантаження товару навіть вночі, що тягне за собою гуркіт двигунів автівок та шум при розвантаженні товару.

На сьогодні поскаржитися на недотримання норм тиші можна лише вимірявши рівень шуму. Для цього потрібно або купити дороговартісну техніку, або викликати серед ночі санстанцію, яка має відповідну апаратуру, але не працює в нічний час. В цьому я переконався, коли викликав її представників для вияву смороду, що кілька тижнів тому «тероризував» Оболонь, саме вночі. 

Допустимий рівень звуку для нічного часу, відповідно до санітарних норм допустимого шуму в приміщеннях житлових та громадських будівель і на території житлової забудови, має становити до 30дБа з 23 год до 7 год. Для денного часу до них додають ще 10 дБа.

На мій запит щодо скарг громади на відповідну проблему КМДА повідомила, що «за інформацією керуючої магазину, прийом автотранспорту з товаром та його розвантаження проводиться до 20.00. А скарг від мешканців не надходило». 

Хоча насправді причиною мого звернення до КМДА стало саме те, що мешканці будинку на вул. Мате Залки, 4 зверталися до дирекції згаданого магазину з проханням звернути увагу на антисанітарію, кіптяву, вихлопні гази, надмірний шум та кількість вантажного транспорту, але не отримали жодної відповіді та результатів звернення.

Називається, спитали крадія чи він поцупив гаманець. У боротьбі слова громади цілого житлового будинку, проти слова структури, яка не зацікавлена у покаранні і відверто бреше, перемогла комерція.

Крім того, дозволи на гранично допустимі рівні шуму не внесені до Переліку документів дозвільного характеру у сфері господарської діяльності. Я вимагатиму внесення відповідного документу до Переліку. І хоча закони в нашій країні для бізнесменів не писані, але це допоможе громаді відстояти своє право на тихий відпочинок і сон.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.