ЦВК має винести попередження ПР

26 жовтня 2012, 06:19
Власник сторінки
журналіст
0
517

...за використання адмінресурсу

Партія регіонів не платила за використання сцени на Софіївській площі для проведення передвиборчої агітації в день святкування Дня Незалежності.

Про це йдеться у відповіді ГУ внутрішнього фінансового контролю та аудиту на мій запит щодо нецільового використання коштів виділених з міського бюджету на святкування Дня Незалежності на Софіївській площі.

Як відомо, 24 серпня 2012 року в День Незалежності України на Софіївській площі відбулося два заходи. Перший – рекламна акція Партії регіонів, яка зібрала 10 000 учасників, другий – організований міською владою концерт: «Тобі, Незалежна Батьківщино». 

Мої припущення виправдалися. У відповіді управління зазначається, що відповідно до плану заходів ГУ культури на проведення мистецького проекту Концертна програма «Тобі, Незалежна Батьківщино» 24 серпня 2012 року було виділено кошти у сумі 1 млн. 45 тис. грн. В той же час ПР, як виявилося, не платила місту за суборенду техніки та сцени на Софіївській площі, якою скористалася для проведення мітингу.

За словами управління, місто не заключало угод з політичними партіями на використання технічного обладнання, орендованого містом і кошти від партії не надходили.

Враховуючи те, що мітинг ПР відбувався у передвиборчий період, а партія не платила за технічні засоби для його проведення, хоча агітаційні заходи мають оплачуватися зіспеціального передвиборчого фонду, то відповідні дії політичної сили можна вважати використанням адмінресурсу у передвиборчій боротьбі.

У зв’язку із цим я звернувся до ЦВК з вимогою винести ПР попередження за використання адмінресурсу.

Я вважаю, що ПР повинна повернути ГУ культури кошти з партійної каси за використання техніки та сцени для проведення мітингу. Ці гроші будуть абсолютно доречними в міському бюджеті, припустімо, для проведення новорічних свят для дітей в різних районах столиці.

Нагадаю, свого часу голова КМДА О. Попов заявляв, що святкові заходи присвячені Дню Незалежності пройдуть за рахунок спонсорів і меценатів, але потім «передумав» і на святкування було виділено майже 3 млн. грн. Це за умови суттєвого невиконання міського бюджету.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.