КМДА не полишає намірів звести «підземний паркінг з дитмайданчиком»

01 листопада 2012, 07:45
Власник сторінки
журналіст
0
615

Прикриває будівництво паркінгу благородними намірами - встановити дитячий майданчик

Влада знову намагатиметься втілити план із забудови двору житлового будинку у пров. Музейному, 8 підземним паркінгом, прикриваючи будівництво благородними намірами встановити над паркінгом дитячий майданчик.

Забудова центральної частини Києва набуває катастрофічного темпу. Висотками намагаються забудувати мало не кожний двір. Якщо пам’ятаєте, загроза будівництва в цьому місці виникла не вперше – раніше заради будівництва 10-ти поверхового адміністративного будинку в пров. Музейному, 8-А поруч з Національним художнім музеєм України планували знести двоповерхову історичну будівлю, яку вже позбавили статусу пам’ятки. Тепер тут хочуть розрити двір, щоб вткнути туди паркінг.

Поруч із ділянкою, на якій заплановано будівництво, знаходиться Національний художній музей України. Зараз будівля музею в жахливому технічному стані і потребує термінової реставрації, тому будь-які масштабні будівельні роботи довкола музею, пов’язані з порушенням ґрунту або вібраціями важкої техніки, викличуть незворотні руйнівні процеси непередбачуваного масштабу.

В принципі підземне будівництво в історичному Києві, а тим паче у цьому дворі, практично не можливе через особливості ґрунту. Але, оскільки розраховувати на зміни в законодавстві, на жаль, не доводиться, єдиним способом врятувати Національний художній музей від руйнування, а двір від забудови – це переконати Київраду не голосувати за це та аналогічні проекти рішення. 

До порядку денного сьогоднішньої сесії Київради знову внесений проект рішення про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у пров. Музейному, 8 для будівництва підземного паркінгу та дитячого майданчику з подальшим його благоустроєм. Попереднього пленарного засідання відповідне питання не набрало необхідної кількості голосів.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.