Поштовий будиночок руйнується через реконструкцію площі

09 листопада 2012, 13:02
Власник сторінки
журналіст
0
1192

Під загрозою опинилися історичні експонати...

Через підмокання фундаментів Поштового будинку під загрозою опинилися історичні експонати, зокрема дві печі ХVІІІ ст., які були перенесені до музею з урочища «Гончари-Кожум'яки». В разі замокання цегла, з якої вони зроблені (цегла-сирець), перетворяться в безформні глиняні об’єкти.

Пам’ятка постраждала через те, що не існує остаточного проекту реконструкції Поштової площі. Я особисто та пам’яткоохоронці не раз звертали увагу проектувальників на цю проблему, але влада діє навмання. Схоже, що інтереси торгового центру важливіші ніж збереження Поштового будиночка.

В рамка реконструкції Поштової площі, майдан навколо Поштового будинку розритий, внаслідок чого не можна під’їхати і  забрати експонати.

Я звернувся до голови КМДА О. Попова з вимогою докласти всіх зусиль для порятунку об’єктів культурної спадщини. В іншому випадку він вважатиме такі дії навмисним пошкодженням об’єктів культурної спадщини, що карається ст. 298 ККУ (в частині знищення, руйнування або пошкодження пам'яток).

Поштовий будинок (або Поштова станція, Станційний будинок) — одноповерховий будинок в стилі класицизму в Києві на Поштовій площі, пам'ятка історії та архітектури. Був зведений у 1853—1865 роках як головна будівля комплексу подільської поштової станції; єдина споруда комплексу, що збереглась до нашого часу.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.