В Україні також було б добре ввести іспит з української мови для мігрантів

15 листопада 2012, 10:21
Власник сторінки
журналіст
0
1285

В Україні немає іспиту зі знання мови для мігрантів, тому що наша влада сама дуже погано володіє українською мовою

В Україні також було б добре ввести іспит з української мови для тих, хто хоче отримати українське громадянство.

Як відомо, російська влада прийняла рішення про обов'язковий іспит на знання російської мови для трудових мігрантів.

Це абсолютно правильне рішення російської влади, я його повністю підтримую. Таке рішення має бути взірцем для української влади, яка завжди дуже охоче копіює рішення Росії. Проте, у мене таке відчуття, що саме це рішення вони не скопіюють. А якщо і скопіюють, то буквально і зроблять іспит на знання російської мови.

В Україні немає іспиту зі знання мови для мігрантів, тому що наша влада сама дуже погано володіє українською мовою. Вона не розуміє, що Україна вже давно незалежна держава, і продовжують розглядати себе як частину Російської імперії. На словах вони цього не визнають, але психологічно саме так себе і відчувають.

Російські патріоти, які проживають в Україні вчитимуться у росіян, як треба любити свою державу. Маю надію, вони підтримають й ініціативу української влади, коли та вирішить проводити аналогічний іспит з української мови. Хоча б для тих, хто працює в Україні. А краще і для тих, хто намагається отримати громадянство. Адже, абсолютно зрозуміло, що людина, яка інтегрується в суспільство, повинна знати державну мову країни, в якій вирішила працювати і жити.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.