Янукович мавпує Путіна

19 листопада 2012, 13:27
Власник сторінки
журналіст
0
1722

Відповідно до нового Кримінально-процесуального кодексу міліціонери тепер зможуть затримати людину без паспорту для «з'ясування особи» на 72 години.

Чимало положень нового Кримінально-процесуального кодексу України є нічим іншим як копіюванням норм, що вже діють у Москви.

Відповідно до нового Кримінально-процесуального кодексу міліціонери тепер зможуть затримати людину без паспорту для «з'ясування особи» на 72 години. 

В Україні немає таких проблем з нелегальною імміграцією, як у Росії, тому ідея з обов’язково мати при собі паспорт виглядає безглуздо. На мою думку, це нове правило пов’язане з бажанням змавпувати російське законодавство. Адже це нововведення є абсолютним копіюванням московського правила, де поліція на кожному кроці зупиняє осіб не схожих на росіян і вимагають від них паспорт з реєстрацією. Як ви думаєте чим це закінчується? Хабарем поліціянту.

Якщо нашій державі й переймати якийсь досвід у Росії, то краще нашій владі запровадити іспит з української мови та історії України для тих, хто збирається жити і працювати в Україні, як це нещодавно зробила Російська федерація щодо своєї національної мови та історії.

Варто зауважити, що дуже часто українці не мають при собі паспорту, наприклад, у випадках, коли він знаходиться на перереєстрації при зміні прізвища чи фотокартки.

Нагадаю, завтра, 20 листопада, вступає в силу новий Кримінально-процесуальний кодекс, де серед іншого прописані норм, відповідно до яких українці тепер муситимуть щоденно мати при собі паспорт. 


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.