Туристична стратегія Києва - невеликі затрати та непомітні проекти

20 листопада 2012, 12:59
Власник сторінки
журналіст
0
632

Для реального розвитку туризму в Києві столична влада має «вкластися» в унікальний іміджевий туристичний проект...

Для реального розвитку туризму в Києві столична влада має «вкластися» в унікальний іміджевий туристичний проект, наприклад, в реконструкцію трипільського поселення, а не обмежуватися мінімальними затратами на незначні і непомітні проекти.

Як відомо, нещодавно на сесії Київради була прийнята Програма розвитку туризму Києва до 2015 р. 

Принципово змінити ситуацію в туристичному Києві може створення нового туристичного осередку, наприклад, реконструкція одного з десятку трипільських поселень, які знайдені на території Києва. Саме такі ідеї дадуть можливість залучити до Києва і київського регіону туристів, а не ремонт чи реставрація одного-двох історичних будинків. Адже історичних пам'ятників середньовіччя, бароко і модерну, які є в Києві, повно по всій Європі. Шанувальники бразильських карнавалів скоріше поїдуть за ними не в Київ, а в Ріо-де-Жанейро. Тому Києву потрібні свої унікальні проекти. 

Таким проектом могла б стати популяризація місць, пов'язаних із київським періодом життя і творчості світових знаменитостей: письменників Шолом-Алейхема, Антона Чехова, Максиміліана Волошина і Михайла Булгакова, художників Казимира Малевича і Марії Приймаченко, авіаконструктора Ігоря Сікорського, скульптора Олександра Архипенка, танцівника і хореографа Сержа Лифаря, піаніста Володимира Горовиця,  співаків Івана Козловського та Олександра Вертинського тощо.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.